آموزشی ها

آکاسیف یا آکاسیو

خرید یونولیت

آکاسیف یا آکاسیو از سوال هایی است که ذهن بسیاری از فعالان حوزه ساخت را به خود مشغول کرده است. امروزه در بازار مصالح ساختمانی یونولیت بسیار زیاد مورد توجه است. اما هنوز پس از گذشت سال ها از ورود این نوع مصالح ساختمانی به بازار سوال اساسی درباره نام آن مطرح است.

کلمه های یونولیت، پلاستوفوم، استایروفوم، آکاسیف، آکاسیو، فوم سقف، یونولیت سقفی یا پلی استایرن انبساطی را خیلی از کارشناسان به عنوان مترادف در نظر می گیرند. استایروفوم را خیلی از شما عزیزان با نام های آکاسیف و یا یونولیت سقفی می شناسید اما بهتر است بدانید که نام علمی این محصول پلی‌استایرن انبساطی (Expanded Polystyrene) است که با نماد  EPS نیز شناخته می شود.

البته هر کدام از این نام ها در کشورهایی خاص شهرت دارند که اگر بخواهیم مثالی در این مورد بزنیم می توان گفت در آمریکا شمالی این محصول با نام استایروفوم (Styrofoam) شناخته می‌شود و همچنین این محصول در ایران با نام های یونولیت سقفی و یا آکاسیف شهرت دارد.

اما خود ماده یونولیت دارای ویژگی های بسیار خاصی است که باعث شده در همه کشورها مورد توجه قرار بگیرد. طبق نظر کارشناسان یونولیت ماده ای سبک و متخلخل است که به طور معمول دارای رنگ سفید می باشد و در بسته بندی و عایق های صوتی و دمایی کاری کاربرد دارد. خیلی از افرادی که در صنایع مختلف با این ماده سر و کار دارند آن را فیبر سفید می نامند. این ماده در شرکت های پتروشیمی تولید می شود و ساختار شیمایی خاص ان باعث می شود ویژگی هایی متفاوت داشته باشد.

پلی استایرن در سال 1839 به وسیله فردی به نام ادوارد سیمون کشف شد و در سال 1959 به وسیله کمپانی کوپر پلی استایرن انبساطی تولید شد که این تاریخ را کارشناسان در حوزه ورود این محصول به بازار نقطه اتف بشمار می آرند.

دقت داشته باشید که از این ماده در جهت عایق‌سازی و ساخت وسایلی که نیازمند عایق حرارتی هستند استفاده می شود. بسته‌بندی ابزار حساس الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی و همچنین تولید یخدان برای حمل دارو، حمل فراورده های خونی، حمل محصولات دریایی(ماهی و میگو) استفاده می‌شود که دارای اهمیت بسیار زیادی است.

کاربردهای آکاسیف یا آکاسیو

قیمت آکاسیو

دقت داشته باشید که یونولیت به دلیل ویژگی هایی که دارد در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد ماده یونولیت در سردخانه‌ها و شرکت های شیلات به عنوان یخدان است که برای حمل فراورده های شیلاتی مثل ماهی و میگو استفاده می شود.

البته تنها کاربرد یونولیت در شرکت های شیلات نیست و همچنین در استودیوهای صدا برداری هم استفاده می شود. عزیزانی که در حوزه معماری و شهر سازی فعالیت دارند به خوبی می دانند که یونولیت یکی از بهترین مواد برای ساخت ماکت های مختلف بشمار می آید.

اما در نهایت یکی از پر مصرف ترین کاربردهایی که یونولیت دارد در صنعت ساختمان سازی است. خرید یونولیت در این صنعت باید از کارخانه های تولید آکاسیف یا آکاسیو انجام دهید تا در نهایت همه ابعاد مورد نظرتان برای پروژه شاختمانی را در دقیق ترین حالت ممکن در اختیار داشته باشید.

دقت داشته باشید که در همه این صنایع همچنان این مسئله در جریان است که آکاسیف یا آکاسیو و … و یا انواع نام های دیگر این محصول درست است؟  که به طور معمول در نهایت همان نام آکاسیف و یا آکاسیف مورد استفاده قرار می دهند. البته در صنعت ساختمان سازی آکاسیف را نام آکاسیف سقف، یونولیت سقفی یا دیواری می شناسند که دلیل آن کاربردهای متنوع آن است.

دقت داشته باشید که این تنوع نام بر قیمت آکاسیو فقط در صورتی می تواند تاثیر گذار باشد که در کیفیت و انواع و ابعاد آن تغییری ایجاد کند. اطلاع داشتن از این موارد می تواند به شما در هنگام خرید یونولیت کمک کند.

مواد اولیه یونولیت

ماده اولیه یونولیت در واقع پلی استایرن استایرن است و توسط شرکت های پتروشیمی تولید می شود. پلی‌استایرن را به طور معمول با حرف اختصاری EPS نشان می دهند.

آکاسیف یا آکاسیو عایق مناسبی است؟

یونولیت به دلیل ساختار شیمیایی خاصی که دارد می تواند در مقابل دما،صدا به عنوان یک عایق بسیار عالی عمل کند. این موضوع را حتما مورد توجه قرار دهید زیرا در قیمت آکاسیو بسیار تاثیر گذار است.

  • اگر یونولیت مورد نظر شما دارای 10 سانتی‌متر ضخامت باشد می تواند در مقابل صدا 42 دسی‌بل به عنوان یک عایق عمل کند.
  • یونولیت معمولی که دارای ضخامت 10 سانتی‌متر است می تواند در مقابل انتقال گرما حدود 35٪ به عنوان یک عایق بسیار عالی عمل کند.

یکی از نقاط ضعف یونولیت که بسیار مورد توجه کارشناسان محیط زیست قرار می گرفت بازیافت نشدن آنها بود. پس از گدشت سال ها یک مخترع خلاق و جوان به نام Ashton Cofer موفق شد که یونولیت را به محصولی قابل یازیافت تبدیل کند. او با توجه به پشتکاری که داشت توانست شد یونولیت را به کربن فعال تبدیل کند که در خیلی از فیلترهای آب امروزی مورد استفاده قرار می گیرد.

دقت داشته باشید که تا قبل از ابتکار عمل این مخترع جوان مسئله بازیافت نشدن تاثیر منفی بر قیمت آکاسیو گذاشته بود.

وزن یونولیت

یکی از ویژگی های بسیار مورد توجه یونولیت، خاصیت سبک بودن آن است. این ویژگی باعث شده است که در زمان استفاده آکاسیف سقف در پروژه های ساختمانی به هیچ عنوان اضافه وزنی برای ساختمان به وجود نیاید. یکی از مواردی که امروزه در پروژه های ساختمانی بسیار مهم است کاهش وزن ساختمان می باشد و ریشه این موضوع در این نکته می باشد که در صورت کم بودن وزن ساختمان استحکام بیشتری پیدا می کند.

وزن بلوکه های آکاسیف یا آکاسیو ارتباط مستقیمی با تراکم آنها دارد. یکی از موارردی که در قیمت آکاسیو بسیار تاثیر گذار است مسئله تراکم می باشد. دقت داشته باشید که اگر در فرایندهای تولید شرکت فوم سقفی که شما قصد خرید از آن را دارید به مسئله تراکم توجه کافی نشده باشد مشکلات اساسی برای شما به وجود خواهد آمد.

یکی از مهمترین مشکلاتی که غیر استاندارد بودن تراکم بلوکه های یونولیت برای شما به وجود می آورد این است که دیگر بلوکه های سقفی و دیواری که در پروژه ساختمانی تان استفاده می کنید به هیچ عنوان خاصیت عایق بودن در مقابل دما و صدا را ندارند. اطلاع داشتن شما از این موارد در هنگام خرید یونولیت می تواند به شما کمک بزرگی کند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *