آموزشی ها

دانسیته فوم سقف چیست؟

دانسیته فوم سقف | دانسیته فوم سقف | وزن یونولیت سقفی | انواع یونولیت سقفی | فوم دانسیته بالا | محاسبه فوم 

دانسیته فوم سقف اهمیت بسیار زیادی دارد. شما عزیزان برای اینکه درک خوبی از دانسیته یونولیت داشته باشید باید در ابتدا به شناخت مناسبی از ماده یونولیت برسید. یونولیت یک نوع ماده خنثی می باشد که در سال 1839 توسط شخصی به نام ادوارد سیمون کشف شد. جالب است بدانید که کشف این ماده به صورت تصادفی بوده است.

یونولیت‌ از نوعی پلاستیک که استایرن مونومر نام دارد به دست می آید. ساختار ماده یونولیت به گونه ای است که بیش از 90 در صد آن را هوا تشکیل می دهد و همین موضوع باعث می شود که این ماده بسیار سبک باشد که کم بودن قابل توجه وزن یونولیت سقفی نیز ریشه در این مسئله دارد. بیشتر شما یونولیت را را نام هایی مثل استایروفوم، آکاسیف، پلاستوفوم و پلی استایرن انبساطی یا EPS می شناسید.
خیلی از کارشناسان تولید مراحل مهم تولید این ماده را به سه بخش اصلی تقسیم کرده اند که عبارت است از:

  •  انبساط
  • تثبیت
  • شکل‌دهی

دانه های پلی استایرن به وسیله تزریق بخار حجیم شده وارد دستگاه اکسپندر می شوند که قرارگیری آنها در این دستگاه باعث می شود حج م دانه های پلی استایرن 90 برابر افزایش یابد. دقت داشته باشید که در این مرحله  این امکان  وجود دارد که دانسیته ( چگالی ) فوم بالا یا پایین برود.

بعد پشت سر گذاشتن این فرایند که (پلیمریزاسیون) نام دارد، اپراتورها تا دقایقی مشخص صبر می کنند تا مواد پخته شده سرد شوند. پس از سرد شدن، این مواد وارد سیلوهای ذخیره‌سازی می شوند.

بعد از گذشت همه این مراحل بلوک کادر (کامل) یونولیت آماده است که در ابعاد مختلف برای کاربردهایی گوناگون برش بخورد. این مرحله دقیقا در نقطه ای است که انواع یونولیت سقفی به وجود می آید. یونولیت‌های سقفی در صنعت ساختمان سازی جایگاه ویژه ای دارند این محصولات با توجه به ویژگی هایی که دارند در دیوارها و یا سقف پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

دانسیته یونولیت

اگر بخواهیم یک تعریف علمی از دانسیته ارائه دهیم می توان گفت، چگالی یا دانسیته یک ماده نسبت میان جرم و حجم مواد است که این موضوع بر اساس واحد کیلوگرم بر مترمربع بیان می‌شود. طبق نظر کارشناسان دانسیته اصلی‌ترین پارامتر برای نشان دادن میزان فشردگی جرم در اجسام و عناصر مختلفی مثل یونولیت ها است. این مسئله در انواع یونولیت سقفی دارای اهمیت ویژه ای است.

دانسیته در حالت های مختلفی وجود دارد که بیشرین حالت ممکن آن جامد و کمترین حالت ممکن آن گاز است. همان طور که گفتیم بیش از 90 در صد ساختار یونولیت را هوا تشکیل می دهد که این مسئله نشان دهنده یکی از مهمترین موارد استاندارد بودن آکاسیف است. یکی از دلایلی که فوم در آب فرو نمی رود کم بودن میزان دانسیته آن است. فوم دانسیته بالا استفاده های زیادی دارد از جمله ساختمان سازی ، بسته بندی ، ماکت سازی ، تابلو های تبلیغاتی، پژشکی و … همه این کاربردهای گوناگون نشان دهنده این موضوع هستند که مشتریان عزیز باید قبل از خرید میزان دانسیته را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم مد نظر قرار دهند.

چرا دانسیته P20 مهم است؟

دانسیته فوم سقف | دانسیته فوم سقف | وزن یونولیت سقفی | انواع یونولیت سقفی | فوم دانسیته بالا | محاسبه فوم 

علامت ρ یونانی در واقع نشان دهنده دانسیته است. این علامت شباهت بسیار زیادی به P انگلیسی دارد. همین موضوع باعث شده است که از حرف پی برای نمایش دانسیته یونولیت‌ ها به طور معمول استفاده می شود.

خیلی از شما عزیزان در زمان خرید انواع یونولیت سقفی مشابه این جملات را از فروشندگان شنیده اید که چگالی یک ورق عایق آکاسیف با ابعاد 100 در 200 در 5 سانتی‌متر برابر با 20 می باشد، اما به طور دقیق متوجه منظور فروشنده نشده اید.

این اعداد و نسبتها به معنی این است تعداد 10 ورق این یونولیت‌ها وزنی معادل 20 کیلوگرم دارند و هر کدام از این ورق ها به صورت جداگانه 2 کیلوگرم می باشد. نسبت به این نکته دقت داشته باشید که دانسیته فوم سقف می‌تواند با تغییراتی که در به وجود می آید تغییر کند.

اگر بخواهیم مثالی در این مورد بزنیم می توان گفت، هنگامی که دانسیته یک ورق یونولیت با ابعاد 100 در 200 در 10 سانتی‌متر برابر با 20 باشد باید وزن هر کدام از آن ورق ها 4 کیلوگرم باشد. همان طور که توضیح دادیم وزن یونولیت سقفی رابطه مستقیمی با ابعاد آن دارد و پیشنهاد می کنیم در زمان خرید حتما نسبت یه این نکته دقت ویژه ای داشته باشید.

تقسیم بندی دانسیته فوم سقف

در تقسیم بندی یونولیت ها فاکتورهای مهمی مثل ابعاد، وزن، کاربرد، اندازه و مقاومت در برابر آتش تاثیر گذار است. اما در این میان دانسیته فوم سقف را می توان یکی از مهمترین فاکتورهای تقسیم بندی یونولیت دانست. یونولیت های سقفی بر اساسی دانسیته به سه دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:

  •  یونولیت‌هایی که میزان دانسیته آنها کمتر از 20 می باشد، می‌توانند در انواع یونولیت‌های دیواری، سقفی، بسته‌بندی و … استفاده شوند.
  •  دانسیته یونولیت‌های فشرده بین 20 تا 60 می‌باشد.
  •  دانسیته یونولیت‌های فوق فشرده بیشتر از 60 می باشد.

این تقسیم بندی ها بر وزن یونولیت سقفی بسیار تاثیر گذار هستند. بهتر است بدانید که فرایندهای تولید هر کدام از این مدل یونولیت ها با هم تفاوت هایی اساسی دارند. هرچقدر میزان دانسیته یونولیت‌ها بیشتر باشد وزن آنها نیز افزایش پیدا می کند که این موضوع به عنوان یک ویژگی اساسی در یونولیت ها مطرح است.

دقت داشته باشید که وزن یونولیت سقفی بزرگ و یا کوچک شدن ابعاد آنها تاثیز گذار هستند. دانسیته فوم سقف را می توان یکی از اصلی ترین دلایل کاهش و یا افزایش وزن یونولیت سقفی دانست.

یونولیت ها می توانند مقاومت خوبی در برابر فشار و ضربه، حلال‌های آلی، صوت، حرارت و … داشته باشند. دانسیته فوم سقف در عملکرد این محصول هنگامی که در دیوار و یا سقف ساختمان به کار می رود بسیار تاثیر گذار است.

دانسیته فوم سقف بالا

فوم دانسیته بالا به دلیل ویژگی های خاصی که دارد در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. بهتر است بدانید در صنایع مختلف به طور کلی همه یونولیت هایی که دانسیته آنها بالاتر از 20 باشد را به عنوان یونولیت دانسیته بالا می شناسند. بیشترین صنایعی که یونولیت دانسیته بالا در آنها کاربرد دارد عبارتند از:

  • ساختمان‌سازی
  • خودروسازی
  • سردخانه‌ها
  • عایق‌بندی
  • ساختمان‌ها
  • تولید درب و پنجره
  • و …

بهتر است به این موضوع توجه ویژه داشته باشید که یونولیت‌هایی که میزان دانسیته آنها کمتر از 20 است به عنوان یونولیت‌های دانسیته پایین بشمار می آیند. این مدل یونولیت‌ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند. صنعت بسته بندی یکی از صنایعی است که یونولیت های دانسیته پایین در آنها کابردی اساسی دارد.

اما این موضوع به این معنا نیست که شرکت های بسته بندی حتما باید از یونولیت دانسیته پایین باید برای بسته بندی استفاده کنند. آنها می توانند با توجه به سفارش مشتریان از دانسیته بالا برای تولید محصولات خود استفاده کنند. این حق انتخاب در دانسیته فوم سقف نیز برای مشتریان وجود دارد. یکی از عوامل تاثیر گذار در هنگام محاسبه فوم سقف های یک پروژه ساختمانی اطلاع داشتن از میزان دانسیته آن است.

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *