آموزشی ها

یونولیت سقفی ضد آب چه کمکی به شما می کند؟

ابعاد یونولیت سقفی | قیمت یونولیت سقفی نسوز | وزن یونولیت سقفی

یونولیت سقفی ضد آب در فرایند ساخت ساختمان می تواند کمک بسیار زیادی به شما عزیزان کند. همان طور که بسیاری از شما عزیزان می دانید امروزه آکاسیو تبدیل شده است به یکی از پرکار بردترین مصالح ساختمانی که به دلیل ویژگی های خاصی است که این محصول دارد. یونولیت سقفی را با نام هایی مثل پلاستوفوم، یونولیت، پلی استایرن انبساطی یا EPS و آکاسیف نیز می شناسند.

این ماده را خیلی از کارشناسان به عنوان یک ماده متخلخل خنثی می شناسند. وزن یونولیت سقفی بسیار کم است که همین مسئله یکی از دلایل محبوبیت آن بشمار می آید. شناخته در اصل یک ماده خنثی و متخلخل است که وزن بسیار کمی دارد.

اگر بخواهیم کمی درباره تاریخچه این ماده اطلاع پیدا کنیم می توان گفت، ماده پلی استایرن برای اولین بار در سال این ماده اولین بار در سال 1839 به وسیله دانشمندی به نام ادوارد سیمون کشف شد. البته بهتر است بدانید که این کشف به صورت تصادفی بوده است.

یونولیت در واقع از نوعی پلاستیک که از استایرن مونومر تولید می‌شود به دست می آید. ساختار این ماده به این گونه است که بیش از 95 درصد آن را هوا تشکیل شکل می دهد. بهتر است بدانید ریشه کم بودن وزن یونولیت سقفی در همین ساختار ویژه آن است. یونولیت‌ها به صورت کلی اگر در مقابل افزایش دما زیادی قرار گیرند ذوب می شوند و در نهایت به شکل مایع در می آیند. بهتر است بدانید این ویژگی در انواع یونولیت سقفی وجود دارد.

فرایندهای کلی تولید یونولیت به سه دسته اصلی تقسیم می شوند که عباتند از: ‌انبساط، تثبیت و شکل‌دهی که دارای اهمیت ویزه ای نیز می باشند. این فرایندهای تولید می تواند در قیمت یونولیت سقفی نسوز تاثیر ویژه ای داشته باشید.

دانه‌های پلی استایرن به عنوان اصلی ترین ماده تولید آکاسیو شناخته می شوند که به طور معمول باید در فرایند تولید با ماده آکابا پنتان باید آغشته شوند و همچنین در دمای بیشتر از ۹۰ درجه سانتی‌گراد قرار گیرند تا در نهایت به 20 تا 50 برابر حجم اولیه خود برسند. همین فرایند در تولید پلاستوفوم باعث می شود که یونولیت سقفی ضد آب شود و شما دیگر نگران این موضوع نباشید.

ساختار این افزایش حجم به گونه ای است که بخش زیادی از آن را هوا تشکیل می دهد و دقیقا در همین نقطه از فرایند تولید است که وزن یونولیت سقفی به شدت کاهش می یابد.

پس از این مرحله دانه‌های پلی استایرن حدود 6 تا 12 ساعت در فضایی قرار می گیرند تا به تعادل مورد نیاز برای قالب گیری برسند. این چند باعث می شود که یونولیت سقفی ضد آب شود و همچنین قابلیت سبک بودن و ضربه پذیر بودن آن نیز افزایش یابد.

پس از گذشت زمان مورد نظر شرکت های تولید آکاسیف این مواد پلی استایرن قالب گیری شده را در ابعاد یونولیت سقفی مختلف برش می دهند که این کار به وسیله دستگاه های صنعتی cnc انجام می شود.

این تغیر ابعاد یونولیت سقفی باعث می شود که ما امروزه در صنعت ساختمان سازی یونولیت دیواری، سقفی و … داشته باشیم که کاربردهای زیادی دارد.

البته بهتر است بدانید که استاندارد انجام شدن این فرایندها وظیفه اصلی شرکت تولیدی آکاسیف است و به هیچ عنوان نباید تاثیری در قیمت یونولیت سقفی نسوز داشته باشد. نسبت به این نکته در هنگام خرید انواع یونولیت سقفی توجه ویژه ای داشته باشید.

یونولیت سقفی ضد آب است؟

 وز نیونولیت سقفی | ابعاد یونولیت سقفی | انواع یونولیت سقفی |

همان‌طور که گفتیم آکاسیوها به طور کلی دارای نقاط قوت بسیاری هستند که همین مسائل باعث شده است این محصول تا سال ها در بازار مصالح ساختمانی از فروش خوبی برخوردار باشد. مزیت های قابل توجه یونولیت ها عباتند از:

  •  طول عمر بالا
  • وزن کم
  • مقاومت زیاد در مقابل فشار و ضربه
  • مقاومت زیاد در برابر خوردگی و مواد شیمیایی
  •  بازیافت شدن
  • ضد آب بودن

دقت داشته باشید که ابعاد یونولیت سقفی تا هر اندازه ای که باشد، باز هم باید بلوک آکاسیف مورد نظر شما دارای این ویژگی ها باشد تا در نهایت ایمنی ساختمان تا میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

از آنجایی که جذب آب پلی استایرن کم بوده و سلول‌های EPS نیز به صورت داخلی مرتبط به هم نیستند، مقاومت EPS در مقابل نفوذ آب عالی است. البته باید توجه داشته باشید که میزان مقاومت یونولیت‌ها در برابر نفوذ آب و رطوبت ارتباط مستقیمی با میزان دانسیته آنها دارد. متاسفانه بعضی از شرکت های تولید کننده فوم سقف برای اینکه میزان سود خود را بالا ببرند یونولیت سقفی ضد آب را با استانداردهای پایینی تولید می کنند.

از آن جایی که میزان جذب آب در قیمت یونولیت سقفی نسوز تاثیر دارد، پینهاد می کنیم در این مورد اطلاعات کافی به دست آورید. بهتر است بدانید هر چه هر دانسیته یونولیت بیشتر باشد دانه‌های پلی استایرن با فاصله های بسیار کمتری در کنار هم قرار می گیرند.

این کم شدن فاصله های باعث می شود که وزن یونولیت سقفی افزایش قابل توجهی داشته باشید. هنگامی که این فاصله ها کمتر شوند وزن آکاسیف افزایش می یابد و همچنین دیگر یونولیت سقفی ضد آب نیست که این موضوع می تواند در فرایند ساخت ساختمان برای شما عزیزان دشواری هایی را به وجود آورد.

بلوکه های سقفی یونولیتی به طور معمول در میزان دانسیته های مختلفی از 1 تا 50 در بازار وجود دارند. همین موضوع باعث می شود که یونولیت خاصیت ضد آب بودنش افزایش و یا کاهش قابل توجهی داشته باشد.

آکاسیو و بخار آب

همان‌ طور که گفتیم مقدار نفوذ آب به بلوکه های آکاسیو با افزایش میزان چگالی یونولیت می تواند کاهش و یا افزایش پیدا کند. اما جدا از مسئله آب نفوذ بخار آب به یونولیت سقفی نیز تقریبا با همین روند عمل می کند.

نسبت به این موضوع دقت داشته باشید که در مدت زمان طولانی به عنوان مثال ۱ ماه میزان کاهش مقاومت حرارتی بلوکه سقفی در اثر جذب آب به طور حدودی 22% می باشد که در واقع معادل 28% افزایش ضریب هدایت k خواهد داشت.

ساختار آکاسیو به گونه ای است که هر چقدر میزان دانسیته آن بیشتر باشد اندازه سلول‌های آن کاهش قابل توجهی خواهد داشت. این موضوع باعث می شود که میزان نفوذ بخار آب در آکاسیو تا میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

دقت داشته باشید که ابعاد یونولیت سقفی در هر اندازه ای که باشند باید طبق قوانین استاندارد در مقابل نفوذ آب و بخار آن مقاومت خوبی داشته باشند. این موضوع از عوامل تاثیر گذار در قیمت یونولیت سقفی بشمار می آید.

چرا یونولیت در آب فرو نمی رود؟

اگر بخواهیم در ابتدا یک تعریف علمی از همه اجزایی که در آب فرو نمی روند ارائه دهیم می توان گفت، هر جسمی که چگالی آن کمتر از چگالی آب باشد به هیچ عنوان در آب فرو نمی رود و روی آن به حالت شناور باقی می ماند. یکی از اصلی ترین دلایلی که کارشناسان معتقدند یونولیت سقفی ضد آب است همین مسئله می باشد. این موضوع برای انواع ابعاد یونولیت سقفی صدق می کند.

 

 

 

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *