آموزشی ها

جایگزین یونولیت سقفی

معایب قالب جایگزین یونولیت

جایگزین یونولیت سقفی  امروزه از مباحثی است که در میان فعالان حوزه ساخت و ساز بسیار زیاد مطرح می شود. شما عزیزان شاهد هستید که هر روزه با پیشرفت تکنولوژی و ابتکار عمل های مهندسین در زمینه های مختلف مصالح ساختمانی جدیدی وارد بازار می شود.

یکی از روش های که امروزه وارد بازار مصالح ساختمانی شده است شیوه سقف سازی با استفاده از تیرچه و قالب جایگزین یونولیت می باشد. این شیوه را مهندسان با ترکیب دو روش بتن پیش ساخته و بتن درجا به وجود آورده اند که دارای مزایا و معایب خاص خود است.

کسانی که از این روش استفاده می کنند بهتر است بدانند که مواردی مثل سرعت ساخت بالا، قالب غیرماندگار، هزینه پایین قالب بندی و آرماتوربندی و کیفیت مناسب بتن ساخته به عنوان مزیت های قابل توجه قالب لایت فوم است. البته در این میان قیمت قالب پلاستیکی سقفی را هم مورد نظر قرار دهید که آیا با این مزیت ها برای پروژه ساختمانی شما مناسب است؟

یکی از مواردی که باید در زمان خرید قالب لایت فوم به آن توجه داشته باشید این است که این قالب ها در دو سایز مختلف تولید می شوند :

  1.  طول یک متر و عرض 46 سانتی متر مناسب تیرچه های بتنی.
  2.  طول یک متر و عرض 66 سانتی متر مناسب تیرچه های کرومیتی و تیرچه پیش تنیده.

دقت داشته باشید به دلیل اینکه قالب جایگزین یونولیت از جنس پلیمر پلی اتیلن است این امکان وجود دارد که به اندازه های مختلف برش بخورد و مورد استفاده قرار گیرد.

یک نکته قابل توجه در مورد این قالب ها این مسئله است که قابلیت استفاده تا 30 بار را دارند و تا یک سال نیز گارانتی در مقابل عواملی مثل شکستگی و یا ضرب خوردگی را دارا هستند. البته شما عزیزان در هنگام خرید قالب لایت فوم حتما این موضوع را با شرکت ارائه دهنده قالب ها در میان بگذارید تا با اطمینان خاطر خریدتان را انجام دهید.

دلایل استفاده از قالب جایگزین یونولیت سقفی

بار مرده ساختمان یکی از مواردی که همواره مهندسان و محققان با ابتکار عمل هایی خاص به دنبال این موضوع هستند که میزان آن را کاهش دهند. هر چه میزان بار مرده ساختمان کمتر باشد ایمنی افزایش می یابد. قالب لایت فوم مثل یونولیت های سقف نقش بسیار زیادی در کاهش این بار دارد.

امروزه بیشتر مهندسان کارشناسان حوزه ساخت و ساز توصیه می کنند که برای کاهش بار مرده ساختمان حتما به جای بلوک های سفالی و یا سیمانی از یونولیت های سقفی و قالب های لایت فوم در پروژه های ساختمانی استفاده شود. اطلاع داشتن شما از این موضوع می تواند در هنگام خرید قالب لایت فوم بسیا تاثیر گذار باشند تا ایمنی پروژه ساختمانی تان افزایش یابد.

مهمترین دلایلی که شما باید از قالب لایت فوم در پروژه های ساختمانی تان استفاده کنید عبارتند از:

  •  قالب جایگزین یونولیت سقفی ریسک اشتعال کاهش پیدا کند. این مزیت را فوم های سقفی نسوز هم دارا هست.
  •  قالب لایت فوم ماننده یونولیت سقفی به محیط زسیت آسیب نمی رساند.
  •  جا به جایی قالب لایت فوم به دلیل سبکی آن بسیار آسان است.
  • انبار داری قالب لایت فوم به دلیل سبک بودن آن بسیار کم هزینه است.
  •  استفاده از قالب جایگزین یونولیت این امکان را برای شما به وجود می آورد که عرض قالبها در دهانه های غیر استاندارد تیرچه ریزی کم یا زیاد شوند که در پیاده سازی سقف ها بسیار کار آمد می باشد.
  •  قالب لایت فوم باعث می شود میزان مقاومت سقف در مقابل زلزله و این سبک حوادث افزایش پیدا کند.
  •  قالب لایت فوم به دلیل اینکه از جنس پلاستیک است به هیچ عنوان حالت چسبندگی ندارد و در نتیجه به بتن ها نمی چسبد.
  • قیمت قالب پلاستیکی سقفی لایت فوم هم ماننده یونولیت های سقفی بسیار مناسب است.

معایب قالب جایگزین یونولیت

البته جدا از تمام مزیت های که شما در زمان خرید قالب لایت فوم به دست می آورید بهتر است که از بعضی معایب آن هم اطلاع داشته باشید. معایب قالب جایگزین یونولیت عبارتند از:

  • قالب لایت فوم مانند یونولیت های سقفی عایق صدا نیست.
  • قالب لایت فوم در برابر دما نیز به عنوان یک عایق بسیار خوب عمل نمی کند.
  • قالبت لایت فوم مثل آکاسیف همیشه در ساختار ساختمان باقی نمی ماند.
  • قالب لایت فوم ماننده آکاسیف باعث کاهش مصرف بتن نمی شود.

دقت داشته باشید که در زمان خرید قالب های لایت فوم حتما معایب آن را در کنار مزایایش در نظر بگیرید تا پروژه ساختمانی تان دچار مشکل نشود.

شیوه اجرای قالب لایت فوم

معایب قالب جایگزین یونولیت

جایگزین یونولیت سقفی یا همان قالب لایت فوم قالب جایگزین یونولیت را برای مانی که بخواهند روی سقف ها اجرا کنند با استفاده از پیچ های مختلف به هم متصل می کنند. البته این اتصالات با توجه به صلاح دید مهندس ناظر انجام می شود تا شرایط استاندارد را داشته باشد.

بعد از اینکه فرایند اتصال قالب لایت فوم انجام شد در نهایت به تیر های اصلی اتصال پیدا می کند. این سقف ها باعث می شوند که هر کدام از سقف ها زیرسازی شان به طور کامل انجام شده باشد و بعد این قالب جایگزین یونولیت بر روی زیرساز سقف قرار تا به طور کامل فرایند پیاده سازی شود. البته بعضی از کارشناسان این موضوع را از معایب قالب جایگزین یونولیت سقفی بشمار می آورند زیرا زمان پیاده سازی آن در مقایسه با یونولیت های سقفی بیشتر است.

اما در ادامه فرایند ساخت پروژه ساختمانی به بتن ریزی می رسیم  که به طور معمول 7 روز طول می کشد. این میزان از زمان به این دلیل است که بتن در قالب جایگزین یونولیت به طور کامل شکل بگیرد و خشک شود تا در نهایت این امکان به وجود آید که بتن از قالب شود.

 دقت داشته باشید که در زمان اجرای پیاده سازی قالب های لایت فوم می توانید صفحات فلزی و یا تاسیسات را به راحتی عبور دهید. این موضوع باعث می شود که در نهایت دیگر نیازی به این موضوع نباشد که طراحی از جنس سیمان و یا گچ برای این موضوع ایجاد شود. این موضوع البته فقط در مورد جایگزین یونولیت سقفی یعنی قالب لایت فوم مطرح  نیست زیرا هنگامی که پروژه های ساختمانی از بلوکه های آکاسیف استفاده می کنند نیز این امکان وجود دارد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *