آموزشی ها

فوم سقف چیست؟

فوم سقف | تیرچه فوم سقف | قیمت یونولیت سقفی | تراکم یونولیت | انواع یونولیت سقفی | این موارد دارای اهیمت بالایی هستند.

فوم سقف یکی از کاربردی ترین مصالح برای ساختمان می باشد. تیرچه فوم سقف توانایی تحمل کردن وزن زیادی را دارد و همچنین خود این محصول نیز بسیار سبک می باشد. قیمت یونولیت سقفی وابسته به عوامل بسیاری است. بهتر است بدانید تراکم یونولیت از موارد موثر در میزان کیفیت این محصول بشمار می آید. ما در ادامه مطلب به انواع یونولیت سقفی و ویژگی های آنها بودن می پردازیم.

 ویژگی های فوم سقف استاندارد

تیرچه فوم سقف به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد در بین انبوه سازان و مهندسین ساختمان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. قیمت یونولیت سقفی بسیار مناسب است و این ویژگی در کنار سبک بودن و مقاومت بالا باعث شده است که مهندسان و انبوه سازان انواع یونولیت سقفی را به عنوان اولین انتخاب خود در جهت تکمیل پروژه مد نظر قرار دهند. فوم سقف به طور کلی در دو نوع (قابل اشتعال) و (غیر قابل اشتعال) در بازار موجود است.

بلوک های سیمانی که در ساختمان سازی کاربرد دارند به طور معمول دارای وزنی معادل ۱۵ کیلوگرم هستند. اما وزن آکاسیو به شدت کمتر است که این امر باعث می شود ایمنی ساختمان تا میزان قابل توجهی افزایش یابد. فوم سقف سبک در واقع می تواند در بلند مدت طول عمر مفید ساختمان را نیز افزایش دهد.

مهندسین عزیز به خوبی می دانند که یکی از عوامل استاندارد بودن ساختمان کم بودن وزن آن است زیرا در زمان بروز حادثه ساکنان آن بنا به راحتی می توانند با خروج سریع از ساختمان جان خود را نجات دهند.

میزان تراکم یونولیت یکی از مهمترین عوامل مقاومت فوم های سقفی در برابر حرارت است. تیرچه فوم سقف ها به طور معمول تمام قسمت های بدنه شان به پوششی نسوز آغشته است. این پوشش باعث می شود که بلوکه آکاسیوی که در سقف خانه شما به کار رفته است تا بیست دقیق در مقابل حرارت مقاومت داشته باشند.

کابرد یونولیت سقفی

امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته میزان تراکم یونولیت به کار رفته در ساختمان های مسکونی و تجاری به عنوان یک امر مهم بشمار می آید و بیشتر مهندسین ساختمان و انبوه سازان باید نسبت به حد استاندارد این موضوع در پروژه هایی که می سازند آگاهی کامل داشته باشند.

این میزان از اهمیت دولت در کشورهای پیشرفته نسبت به تراکم یونولیت به کاربردن فوم سقف سبک در پروژه ها به دلیل افزایش ایمنی شهری است. یکی از مواردی که پیشنهاد می کنیم در پروژه های ساختمانی مورد توجه قرار دهید محاسبه فوم سقف به صورت دقیق است تا در نهایت علاوه بر کاهش هزینه های شما ایمنی ساختمان تان نیز افزایش پیدا کند. محاسبه

موارد مهم در مورد استفاده یونولیت

بهتر است بدانید در کشور ما نیز با توجه به قوانین و استانداردهای موجود در زمینه مصالح ساختمان فقط استفاده از انواع یونولیت سقفی کندسوز شده ۲ بلوک پلی استایرن منبسط شده مجاز است و هرگونه استفاده از انواع یونولیت غیر قانونی می باشد.

متاسفانه بسیاری از مصرف کنندگان حقوق قانونی خود را در زمان خرید تیرچه فوم سقف نمی دانند که همین موضوع باعث می شود انتخابی اشتباه و غیر اصولی داشته باشند. بهتر است بدانید در زمان خرید انواع یونولیت سقفی شرکت تولید کننده موظف است که مدارک مربوط به استاندارد آکاسیو مورد نظر را به شما ارائه دهد. این موارد در قیمت یونولیت سقفی می تواند تاثیر گذار باشد.

رعایت ایمنی مربوط به آتش سوزی فوم سقف

فوم سقف | عرض فوم سقف |محاسبه فوم سقف | تیرچه فوم سقف | فوم سقف سبک |مواد اولیه (پودر پلی استایرن منبسط شده محصول کارخانجات پتروشیمی ) باید از نوع کندسوز باشد. مدارکی که شرکت تولید کننده باید در در زمینه تولید آکاسیف به شما ارائه دهد عبارتند از:

  • EN 13501- یا گروه های بهتر از آن) مطابق با استاندارد ۱ ) D گروه
  • DIN یا گروه های بهتر از آن) مطابق با استاندارد ۴۱۰۲ ) B گروه ۱
  • BS 3837- مطابق با استاندارد ۱ A تیپ
  • ASTM E مطابق با استاندارد ۸۴ A گروه

دقت داشته باشید مواد اولیه پودر پلی استایرن منبسط شده محصول کارخانجات پتروشیمی می باشد و باید از نوع کندسوز باشند تا شرکت تولید کننده آکاسیو بتواند محصول را مطابق با استانداردهای لازم تولید کند.

پیشنهاد می کنیم برای اینکه بتوانید از برخورد حرارت با بلوکه های سقفی محافظت کنید حتما زیر سقف را با استفاده از یک پوشش مناسب ایمن کنید. این پوشش را با دقت بسیار به تیرچه ها و تیرها متصل کنید زیرا این مسئله تاثیر زیادی در افزایش ایمنی ساختمان شما خواهد داشت.

شما در حین این کار باید محاسبه فوم سقف را به طور دقیق انجام دهید تا در نهایت بتوانید پوششی مناسب را برای سقف تان تهیه کنید. دقت داشته باشید عواملی مثل گچ کاری و سیمان کاری بر روی بلوک نمی تواند به صورت مستقیم تاثیری در ایمن شدن پوشش شما داشته باشد. پیشنهاد می کنیم برای ایمن کردن پوشش مورد نظرتان حتما باید از اتصالات مکانیکی استفاده کنید.

همان طور که می دانید بین دیوارهای آپارتمان باید مقاومتی قابل توجه در برابر آتش وجود داشته باشد. این دیوارها از نظر اصولی باید از لایه بلوک های پلی استایرن عبور کرده باشند و تا زیر سقف سازه ای (یعنی زیر تیرچه یا بتن) امتداد پیدا کنند. این امر باید طوری باشد که بلوکهای پلی استایرن در این قسمت بین دو فضای مجاور یه هیچ عنوان پیوستگی نداشته باشند تا از گسترش حریق احتمالی بین دو فضای جلوگیری شود.

اگر در حین ساخت ساختمان می خواهید بلوک های فوم سقف را برای کوتاه مدت انبار کنید بهتر است از هرگونه تماس با آنها با مواد اشعال زا مثل رنگ ها،حلال ها و یا زباله ها مراقبت کنید زیرا این مسئله می تواند منجر به آتش سوزی شود.

به طور معمول در محل ساختمان سازی فرایندهای جوشکاری نیز انجام می شود و شما باید از تماس پیدا کردن براده های داغ جوشکاری با فوم سقفی مراقبت کنید زیرا این مسئله بسیار خطرناک می باشد. این موضوع برای هر وسیله ای که حرارت دارد توصیه می شود. بهتر است تا جای امکان محل قرارگیری بلوک را دور از محیط کار ساختمان قرار دهید تا نگرانی شما نسبت به آسیب هایی که این موضوع می تواند داشته باشد کاهش یابد.

اگر مجبور شدید که بلوک های آکاسیو را در کارگاه در محیط ساختمان نگه دارید حتما موارد زیر را رعایت کنید.

  •  بلوک ها آکاسیو را به هیچ عنوان بیش از 60 متر انبار نکنید.
  • در انبارهای بزرگ بهتر است بین هر 60 متر بلوک فاصله ای قرار دهید.
  • بین دو قسمت انبار شده بلوک حداقل 20 متر فاصله بگذارید.
  • کارگران از موارد اشتعال زا مثل سیگار در اطراف یونولیت استفاده نکنند.
  • بهتر است در محیط پروژه چند کپسول آتش نشانی وجود داشته باشد.

موارد مهم مکانیکی مربوط به استفاده از فوم سقف

شیوه استاندارد استفاده از یونولیت در ساختمان به این گونه است که در هر 30 سانتی متر حداقل باید 200 کیلو گرم فشار قرار گیرد. دقت داشته باشید که این میزان از وزن باید در عرض فوم سقف حداکثر ۷ سانتی متر در وسط بلوک باشد. اطلاع داشتن از این اندازه ها می تواند به شما در محاسبه فوم سقف برای پروژه تان کمک کند.

طبق نظر کارشناسان تفاوت های بسیاری در مواد اولیه و فرآیند تولید آکاسیف وجود دارد و این مسئله ریشه در شیوه متفاوت عملکرد شرکت های تولید کننده دارد. همین موضوع باعث شده است که کارشناسان نتوانند مقاومت دقیقی را برای تیرچه فوم سقف مشخص کنند.

اما در نهایت یک اصولی کلی در این مورد وجود دارد که شما عزیزان باید در هنگام خرید نسبت به آن توجه داشته باشید تا محصول مورد نظرتان دارای استحکام کافی باشد. عرض فوم سقف باید ۵۰ و ارتفاع آن ۲۵ سانتی متر باشند. این ابعاد در محاسبه فوم سقف برای استفاده در پروژه های ساختمانی مهم هستند. مقدار دانسیته ای آکاسیف باید حدود ۱۴ ، ۱۳ کیلوگرم بر متر مکعب باشند تا مقاومت مورد نظر شما را کسب کنند. این مقدار دانسیته باعث می شود فوم سقف سبک باشد.

دقت داشته باشید که اگر شرایط در همه موارد مثل مواد اولیه، فرآیندهای تولید، ضخامت بلوک و هر مسئله دیگری یکسان باشد باز هم شما می توانید مواردی میزان مقاومت آن را متوجه شوید.

هرچه میزان که عرض فوم سقف بیشتر باشد و ارتفاع آن کمتر نشان از این موضوع است که این بلوک آکاسیف چگالی مناسب و مقاومت بالا یی دارد. این مسئله در قیمت یونولیت سقفی نسوز نیز تاثیر گذار است.

عوامل تاثیر گذار در قیمت فوم سقف

قیمت فوم سقف برای خیلی از انبوه سازان و مهندسان دارای اهمیت ویژه ای است زیرا این محصول در پروژه های ساختمانی کاربردهای ویژه دارد. مهمترین عوامل تاثیر گذار در قیمت فوم سقف عبارتند از:

  • قیمت مواد اولیه
  • قیمت مواد خام
  • قیمت مواد خام بسته شده برای تولید یونولیت های سقفی
  • هزینه خط تولید
  • دستمزد پرسنل
  • هزینه های انبار و ذخیره یونولیت ها
  • هزینه های جانبی کارخانه
  • هزینه های حمل و نقل تا محل مشتری
  • هزینه های بسته بندی
  • خواص فیزیکی و مکانیکی یونولیت ها

همه کسانی که در صنعت ساختمانی سازی فعالیت دارند و تا به حال چند بار از محصولات مختلف فوم سف در ابعاد و اندازه های مختلف خریداری کرده اند با این موضوع آشنایی دارند که قیمت فوم سقف دارای نوسان هایی است. نوسان به طور کلی در بازارهای ایران به دلیل شرایط اقتصادی رواج بسیاری دارد اما جدا از این موضوع نوسان قیمتی در تیرچه فوم سقف ریشه در قیمت مواد اولیه آن دارد.

بهتر است مواد اولیه این محصول در شرکت های پتروشیمی به وسیله فرایندهای شیمیایی پیچیده تولید می شود. یکی دیگر از عواملی که در قیمت فوم سقف تاثیر گذار شرکت تولید کننده آن در بازار مصالح ساختمانی می باشد. اگر این شرکت از فناوری های خاصی بهره ببرد و یا  برند سازی بسیار قوی داشته باشد می تواند تا حدودی در قیمت فوم سقف تاثیر گذار باشد.

در برخی موارد شما عزیزان شاهد این موضوع هستید که در بعضی از فروشگاه های فروش قیمت فوم سقی اختلاف قابل توجهی با قیمت کلی بازار دارد.

هنگامی که با این موضوع بر خورد پیدا می کنید پیشنهاد می کنیم که این محصول را خریداری نکنید زیرا بعضی از شرکت های تولید کننده به دلیل اینکه از مواد اولیه مناسب استفاده نمی کنند و همچنین فناوری هایی که در کارخانه آنها وجود دارد بسیار قدیمی و غیر استاندارد است قیمت تمام شده شان کمتر از بقیه بازار مصالح ساختمانی و شرکت های تولید کننده است.

وزن فوم سقفی

وزت فوم سقف دارای اهمیت بسیار زیادی است و شما باید در این مورد شناخت بسیار خوبی داشته باشید. دقت داشته باشید همانطور که گفتیم وزن فوم سقف در میزان ایمنی سختمان بسیار تاثیر گذار است و شما باید این فاکتور مهم را در پروژه های ساخت و سازتان مد نظر قرار دهید.

اگر از مصالح غیر استاندارد در ساخت پروژه تان استفاده کنید شاهد خواهید بود که وزن بنا تا حد قابل توجهی از میزان استاندارد خود خارج می شود و در نهایت جان ساکنان آن ساختمان در خطر است. خطر این موضوع در زمان هایی بسیار حساس مثل وقوع زلزله به وجود می آید که ساختمان به دلیل زیاد بودن وزن نمی تواند استحکام خود را حفظ کند و فرو می ریزد.

فوم سقف سبک از مواردی که همیشه در بین کارشناسان به عنوان یکی از مهمترین مزیت های مصالح ساختمانی مطرح بوده و همواره تولید کنندگان این محصول به دنبال سبکتر کردن آن هستند.

سبک بودن فوم سقف بلوک های سقفی پلی استایرن در واقع به این معنا نیست که از میزان ضخامت آنها کم شود بلکه به معنی افزایش استحکام و ویژگی عایق بودن آن در برابر صدا و دما علاوه بر کاهش وزن است.

وزن فوم سقف یکی از مواردی است که در قیمت آن بسیار تاثیر گذار است و خیلی از شرکت های تولیدی و یا فروشگاه های مصالح ساختمانی که این محصول را ارائه می دهند در تلاش هستند تا با کاهش وزن، ویژگی های مورد توجه این محصول را ارتقا دهند.

دانه های یونولیت نقش بسیار اساسی در مشخص کردن وزن فوم سقف دارند. شما عزیزان در زمان خرید باید نسبت به میزان تراکم بلوکه های پلی استایرن اطلاعات کافی داشته باشید زیرا متاسفانه بعضی از واحدهای تولیدی به دلیل اینکه میزان سود خود را بالا ببرند تراکم این دانه ها را تا حد قابل توجهی کاهش می دهند و یا از مواد چند بار استفاده شده در تولید بلوکه فوم سقف مورد نظر شما استفاده می کنند و به هیچ وقت شما را به عنوان مشتری مطلع نمی کنند.

تاریخچه فوم سقف

پلی استایرن به عنوان یکی از کاربردی ترین اختراعات امروزه در بسیاری از صنایع مطرح است. کابرد این ماده فقط در فوم های سقفی دو دیواری نیست بلکه حوزه کاربردهای آن رو به رو در حال توسعه است. بهتر است بدانید که در سال 1839 یک دانشمند آلمانی به نام Eduard Simon این ماده را کشف کرد. Eduard Simon طبق تحقیقاتی که انجام داده بود درست در زمانی توانسته بود که پلی استایرن را به دست آورد که مواد رزین طبیعی را مورد بررسی قرار داده بود.

در ابتدا ادوارد سیمون در ابتدای مسیر نمی دانست که چه ماده ای را کشف کرده و چه تاثیری در صنایع آینده می تواند داشته باشد. سیمون برای اینکه بتواند به صورت کلی نسبت شنتخت بیشتری نسبت به پتانسیل های این محصول پیدا کند از یک متخصص مواد عالی شیمی به نام Hermann Staudinger مشورت گرفت. همفکری این دو دانشمند منجر به این موضوع شد که زنجیره بلند استایرن به عنوان یک ماده پلیمری پلاستیکی به وجود آید و مشکلات زیادی را در صنایع مختلف رفع کند. کشف این دو دانشمند با تجربه و خلاق را ما امروزه در فوم سقف سبک، فوم سبته بندی، فوم استودیوهای صدا برداری و … می بینیم.

بهتر است بدانید که در سال 1922 Hermann Staudinger توانست تئوری پلیمرها را منتشر کند که یا موضوع باعث شده پلیمرهای انبساطی در دنیای علم بسیار شناخته شود.

یکی دیگر از مواردی که این دو دانشمند در این مقاله توانستند به خوبی مطرح کنند لاستیک های طبیعی که دارای زنجیره های مونومر با خاصیت الاستیسیته بودند، اشت. این دو دانشیمند پس از منتشر کردن مقاله اولیه دست به انتشار مقالاتی دیگر زدند که به مواد اولیه، فرآیندهای تولید و فرآیندهای حرارتی ترکیب استایرن می پرداخت.

یکی از دغدغه های اساسی این داشنمندان در این نکته بود که بتوانند خواص مشابهی میان پلیمر استایرن و لاستیک طبیعی پیدا کنند. بهتر است بدانید که در سال 1953 Hermann توانست جایزه نوبل شیمی را در تحقیقات خود دریافت کند که در بین جایره های علمی دنیا از اعتبار بسیار زیادی برخوردار است. کشف فوم سقف و یا به عبارتی ماده پلی استایرن برای این دو داشنمند بسیار پر افتخار بوده است.

پلی استایرن

پلی استایرن

فوم سقف به طور کلی دارای ویژگی های بسیار قابل توجهی است که این موارد باعث رواج پیدا کردن آن در بازار مصالح ساختمانی شده است. پلی استایرن انبساطی ماده تشکیل دهنده فوم های سقفی هستند که با نام اختصاری EPS و نام های تجاری یونولیت و پلاستوفوم نیز شهرت دارند.

این ماده سفید رنگ می باشد و همچنین خاصیت ضد آتش بودن که در ادامه مطلب بیشتر به آن می پردازیم. دقت داشته باشید که نتیجه ترکیب پلی استایرن با یک ماده فوم کننده است که در نهایت این ماده را به وجود می آورد. پلی استایرن ها به طور کلی از نظر علمی عضوی از خانواده ترموپلاست ها بشمار می آیند و دارای زنجیره خطی هستند.

پلی استایرن انبساطی (EPS) به وسیله هیدروژن زدایی اکلین بنزن مونومرهای پلی استایرن شکل می گیرد و در اثر خروج گاز داخل این ماده حجم دانه های پلی استایرن به میزان چهل برابر اندازه ی اولیه ی آنها افزایش پیدا می کند که امری بسیار مهم است. دقت داشته باشید که بعد از اتمام این عملیات انبساط، دانه های منبسط شده بر اساس نوع کاربرد قالب گیری می شوند که این موضوع در شکل دادن انواع فوم سقف نقشی بسیار اساسی دارد.

پلی استایرن انبساطی (EPS) دارای ویژگی های بسیار مورد توجه ای مثل عایق بودن در برابر حرارت، صوت و گرما است. این ماده دارای وزن بسیار کمی است که حمل و نقل آن را آسان می کند. شکل ظاهری آن بعد از قالب گیری به صورت بلوک هایی مستطیل شکل است که باعث می شود محاسبه فوم سقف در پروژه های ساختمان بسیار آسان تر باشد.

این ماده در مقابل آتش حداقل می تواند تا 20 دقیق مقاومت کند که باعث افزایش قابل توجه ایمنی ساختمان می شود. ساختار شیمایی این ماده به گونه ای است که می وزن بسیار کمی دارد و همچنین خاصیت ضربه پذیر بودن آن بسیار بالا است. بهتر است بدانید این ماده به دلیل ویژگی های که دارد در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *